0(269)-50-238

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Strada Hîncești

Satul Sărata Galbenă

Scrieți-ne un mesaj

Atracții turistice

Datorită așezării geografice, la nivelul zonei centrale a ţării, există posibilităţi multiple de a se investi în turism. Cadrul natural cu valoare deosebită favorizează dezvoltarea agroturismului, în special a celui vitivinicol.
Suprafeţele de teren împădurite, care înconjoară satul şi aerul curat permit dezvoltarea turismului de agrement. Oricine are ocazia să ajungă în acest loc, rămîn îndrăgostiţi de peisajele încîntătoare și de oamenii binevoitori stabiliți aici.
Comuna Sărata Galbenă este considerată una din localităţile cu potenţial înalt în dezvoltarea turismului rural, care este inclusă ca direcţie turistică în Strategia de dezvoltare a raionului Hînceşti.

Un rol foarte important şi atractiv în dezvoltarea turismului rural revine şi celor 4 meşteri populari :

1. Solomon Andrei – se ocupă cu confecţionarea instrumentelor muzicale aerofone și a dus faima satului prin participarea la diferite expoziţii ("Centrul expoziţional „MoldExpo”), festivaluri naţionale şi internaţionale ("Festivalul vinului", "Коренская Ярмарка", "Nedeea românilor", "Festivalul Cetinii" – Suceava 2007,2008 ). 

2. Pavliuc Ion – se ocupă cu împletitul în lozie şi răchită, realizînd astfel minunate lucrări, cu care participă la expoziții și care chiar pot fi procurate.

3. Roşciuc Claudia – a făcut o pasiune pentru croşetat şi broderit și a participat împreună cu Solomon Andrei la expoziţiile şi festivalurile enumerate mai sus.

4. Botez Vasile – se ocupă cu șlefuirea tablei și creează lucrări inedite, care fac parte din patrimoniul cultural al satului.

Locuri atractive în valorificarea turistică a comunei :

1. Poiana Tinerilor

2. Poiana lui Nicanor

3. Rezervaţia de plante medicinale „Sărata Galbenă”- este o arie naturală, care se întinde pe o suprafaţă de 220,9 ha și e protejată de stat în ocolul silvic Cărpineni.

4. ”Iazul lui Ceantev” este locaţia perfectă pentru sărbători de familie, petrecere veselă cu prietenii, pescuit, dar și serbări corporative.