0(269)-50-238

datele de Contact ale primăriei

Vizitează-ne

Adresa primăriei

Strada Hîncești

Satul Sărata Galbenă

Scrieți-ne un mesaj

Anunțuri

Atenţie, Ambrozia! O buruiana periculoasă pentru culturile agricole, dar şi pentru sănătatea oamenilor!

Atenţie, Ambrozia! O buruiana periculoasă pentru culturile agricole, dar şi pentru sănătatea oamenilor!

20-08-2021, 09:58

Stimați cetățeni, ambrozia este o plantă care creşte pe marginea drumului, pe   terenurile lăsate pârloagă, prin parcuri, în grădini, în culturile de cereale, de florea-soarelui etc. şi este extrem de periculoasă pentru oameni. În perioada august-septembrie polenul acestei plante, purtat de vânt, provoacă diverse alergii și este unul dintre factorii agravanţi ai astmului bronşic.   Pentru evitarea răspândirii  ambroziei, Vă îndemnăm: -  Să combateți și să distrugeți planta din grădini și de pe terenul din preajma gospodăriilor Dvs.; - Să distrugeți plantele din preajma câmpurilor  deținute în proprietate sau arendă de către Dvs. -  Să sesizați primăria cu privire la locațiile infectate cu ambrozie. Totodată, conform art. 189 alin. 2 al Codului Contravențional al Republicii Moldova nr. 218 din 24.10.2008, omiterea îndeplinirii la timp sau încălcarea în mod intenționat de către deţinătorii de terenuri a măsurilor obligatorii privind combaterea dăunătorilor de carantină, a agenţilor patogeni ai bolilor de plante şi a buruienilor, se sancționează cu amendă de la trei la 12 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 24 la 48 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcție de răspundere, cu amendă de la 48 la 90 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice. (Text preluat)

Vă informăm!

 Vă informăm!

25-05-2021, 09:21

Stimați consăteni, Vă informăm că în conformitate cu art. 44 alin. 8 din Codul  electoral puteți depune  declarația de radiere  din lista electorală de la locul șederii precedente și includerea în secția de votare din localitatea în care vă aflați.  Declarația se depune la organul administrației publice locale  cel târziu cu  30 de zile înainte de alegeri, până pe 11.06.2021.

Procedura de pomenire.

Procedura de pomenire.

08-05-2021, 08:38

Stimați consăteni, vă anunțăm că mâine, 09.05.2021 în Biserica ,,Sf.  PARASCHEVA,, se vor aduna pomelnicile până la ora 9:00, după care se va începe slujba de pomenire.  Acei care nu vor reuși mâine dimineață să aducă pomelnicul, o pot face luni la ora 09:00 în  Biserică  și la 10:00 lângă   poarta cimitirului, unde  la fel se va face slujbă de  pomenirea a  răposaților. În satele comunei, procedura de pomenire va fi petrecută mâine,  la fel ca anul trecut.  12:30- Brătianovca  13:30- Valea Florii  14:30- Cărpineanca și Coroliovca

Anunț

Anunț

01-04-2021, 08:35

Stimați consăteni, Vă anunțăm că de astăzi Slujbele religioase în Biserica ,,Sfânta Cuvioasa Parascheva,, din localitate se vor desfășura doar de către preot, cu ușile închise pentru enoriași. Aveți grijă de sănătatea Dvs!

Deținătorilor de animale.

Deținătorilor de animale.

23-03-2021, 08:47

Stimați deținători de animale de tracțiune, bovine și ovine, vă rugăm să aveți grijă de animale în timpul păscutului în afara gospodăriei, pentru a nu provoca prejudicii deținătorilor de terenuri cu cereale, dar și terenurilor publice, precum cimitirul din localitate. Vă mulțumim anticipat!

Proiect finanțat de Agenția Austriacă din fondurile Cooperării Austriece

15-01-2020, 08:16

La data de 17.01.2020 ora 10:00 în fața primăriei va avea loc un eveniment deosebit cu implicarea oaspeților speciali precum ambasadorul Austriei și Lituaniei, referitor la protecția păturilor sociale și familiilor cu mulți copii de incendii, prin instalarea detectoarelor de fum printr-un proiect finanțat de Agenția austriacă din fondurile cooperării austriece. 

Tarifele noi, pentru serviciile speciale prestate cetățenilor de către primărie.

Tarifele noi, pentru serviciile speciale prestate cetățenilor de către primărie.

09-01-2020, 10:25

  Administrația Publică Locală, Vă aduce la cunoştinţă că din 01 ianuarie 2020 intră în vigoare tarifele noi pentru serviciile speciale prestate cetățenilor de către primărie.  

Oferte de muncă.

13-11-2019, 12:10

Anunț !!! De azi, comună Sărata Galbenă intră într-o zonă de carantină pe o perioadă de 2 luni, cu filtre dezinfectante la intrarea și ieșirea din localitate. Avem nevoie de 9 persoane pentru aceste filtre. Doritorii de a se angaja, în regim de urgență sunt așteptați la contabilitatea primăriei.

Pesta porcină !!!

Pesta porcină !!!

13-11-2019, 12:05

Anunț !!! Focar de pestă porcină depistat în Sărata Galbenă !!! Rugăm deținătorii de porci,la primele semne a bolii să informeze medicul veterinar sau Administrația publică locală. Pesta porcină africană este о boală a porcinelor domestice și sălbatice, mortale pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin, singura cale de a feri animalele fiind respectarea unor măsuri de protecție la venirea în contact cu animalele sănătoase. Pentru a vă proteja porcii de această boală, vă recomandăm sa respectați următoarele sfaturi: • Nu intrați în adăposturile unde creșteți porcii cu încălțămintea și hainele cu care ați umblat pe strada, este recomandat chiar ca, pentru dezinfecția la intrarea în adăpost, sa puneți о taviță cu paie îmbibate cu soluție slabă de sodă caustică. • Creșteți porci doar în spații îngrădite, fără posibilitatea de a veni în contact cu porci străini din curtea dumneavoastră, cu porci mistreți sau cu proprietari străini care dețin porci domestici. • Nu hrăniți animalele cu resturi alimentare/lături/spălături provenite de la carnea de porc gătită în familie. Dacă există vînători în familie care aduc carne de mistreți, sub nici o forma nu dați porcilor apa provenită de la spălarea cărnii sau resturi de carne. • Nu scoateți scroafele/vierii din exploatații în scopul montei cu animale din altă exploatație. • Nu cumpărați purcei din locuri necunoscute, fară a fi identificate și certificate eliberate de medicul veterinar. • Nu folosiți în hrana animalelor iarbă culeasă de pe cîmp, pentru că ea ar fi putut sa vină în contact cu porcii mistreți bolnavi. Cum arată un porc bolnav de pesta porcină africană? Nu există semne clare care să indice boala, semnele pot fi atribuite și altor boli. Dar se pot observa la porcii bolnavi semne ca: • moarte rapidă, intervenită într-un timp extrem de scurt. • temperatură foarte ridicată 40,5-42 C stare febrilă. • roșață sau învenițirea pielii, a marginilor urechilor, a vîrfului picioarelor, a abdomenului și pieptului. • lipsa poftei de mîncare, apatite și impleticire de mers. • vomitări, diaree și urdori la ochi. Ce fac în cazul în care suspectez că un porc este bolnav de pesta porcină africană? • anunțați imediat medicul veterinar de liberă practică împuternicit din localitate, ori medicul veterinar oficial, ori DMSA la numărul de tel. 022-123-139. • toate animalele suspecte trebuie ucise și distruse, conform legislației în vigoare, iar proprietarii animalelor înregistrate vor fi despăgubiți de către stat la prețul de stat al animalelor. poză preluată.

Deconectări programate.

12-11-2019, 12:04

Î.C.S. "RED UNION FENOSA" S.A. vă informează, că pe data de 13.11.2019, în intervalul de timp10:00 - 17:00, este posibil să fie deconectat pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric, s. Bratianovca: str. Bratianovca, Lacului; s. Cărpineanca: str. Cărpineanca, Independenței; s.Coroliovca; Î.C.S. "RED UNION FENOSA" S.A. vă informează, că pe data de 14.11.2019, în intervalul de timp10:00 - 16:30, este posibil să fie deconectat pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric,s. Sărata Galbenă: str. 31 August 1989, BorisGlavan,

Pagina