0(269)-50-238
datele de Contact ale primăriei
Email : primsaratagalbena@mail.ru
Relații cu publicul : (0-269) 50-236
Fax : (0-269)50-236
Vizitează-ne
Adresa primăriei
Strada Hîncești
Satul Sărata Galbenă
Scrieți-ne un mesaj
Proiecte curente
Proiect
„Consolidarea actorilor comunitari în domeniul dizabilităţii : suport pentru îmbunătăţirea serviciilor sociale pentru copii şi tineri cu CES”
Proiect implementat de către
în parteneriat cu :
Cu suportul: Swiss Agency for Development and cooperation SDC
Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare
Asociaţia Obştească „Copii în Siguranţ㔺i Centrul Comunitar de Asistenţă Socială „Viitorul” începînd cu anul 2010 fac parte din Reţeaua Centrelor de pe ambele maluri ale Nistrului care colaborează în cadrul Asociaţiei Obşteşti Hilfswerk Austria în Moldova .
Pe parcursul acestor ani CCAS „Viitorul” a beneficiat de instruiri, vizite de studii, suport financiar pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor în valoare de »30.000 lei.
Începînd cu februarie 2016 pînă în ianuarie 2017 AO „Copii în Siguranţă” va participa la implementarea Proiectului „Consolidarea actorilor comunitari în domeniul dizabilităţii : suport pentru îmbunătăţirea srviciilor sociale pentru copii şi tineri cu CES”. Proiectul este implementat de către Hilfswerk Austria International în parteneriat cu Fondatia „Iaroslav”, cu suportul Swiss Agency for Development and Cooperation SDC (Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare).
La 12 martie a avut loc şedinţa de lansare a proiectului, la care au participat cadrele manageriale a celor 10 centre din reţea şi preşedinţi ai asociaţiilor obşteşti care susţin serviciile acestor centre.
În perioada 24 -26 martie 2016 s-au organizat instruiri pentru kinetoterapeuţi, logopezi, pedagogi sociali privind incluziunea socială şi metode alternative de reabilitare a copiilor şi tinerilor cu CES.
S-a organizat o vizită de studiu la liceul Pro Succes din Chişinău, privind incluziunea socială a copiilor cu CES.
Ultima zi din cadrul seinarului a cuprins metode noi practice de recuperare prin hippoterapie, canisterapie, terapia jocului cu nisip.
O altă activitate din cadrul acestui proiect urmează şcoala de vară pentru părinţi, care au la îngrijire copii cu CES, se va organiza în luna iunie la Vadul lui Vodă.
La fel în cadrul acestui proiect AO „Copii în Siguranţă” va beneficia de un suport financiar în valoare de 3000 lei pentru achiziţionarea utilajului destinat îmbunătăţirii calităţii serviciilor recuperatorii din cadrul centrului.
Administraţia AO „Copii în Siguranţă” şi a CCAS „Viitorul” exprimă mulţumiri finanţatorilor, Asociaţiei Obşteşti Hilfswerk Austria în Moldova şi Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare, pentru susţinere şi contribuţie.
Alte proiecte implementate :
2. Aprilie 2011 – mai 2012.
Proiectul ,,Asistenţă în dezvoltarea unei reţele de instituţii de reabilitare a copiilor şi tinerilor cu CES’’ implementat de către Reprezentanţa Organizaţiei Obşteşti ,, Hilfswerk Austria’’ în Moldova. În cadrul acestui Proiect AO ,,Copii în Siguranţă ’’ a obţinut finanţare pentru dotarea atelierului de croitorie, editarea pliantelor despre activitatea Centrului, instuiri pentru cadrele didactice, foi de odihnă în tabăra de odihnă pentru copii cu dizabilităţi, vizită de studiu pentru managerii Centrelor Reţelei în Austria, oraşul Viena.
3. Mai 2012 – iunie 2013
Se realizează Proiectul ,,O cale deschisă pentru copii cu dizabilităţi spre incluziunea şcolară, socială ’’ aplicat la Asociaţia de Caritate ,,Acasă’’ din oraşul Chişinău şi finanţat de către Fundaţia Janivo Olanda.
În cadrul activităţilor acestui Proiect beneficiarii Centrului s-au bucurat de un microbus destinat transportării copiilor cu dizabilităţi la şcoală, centru, un calculator cu media-proiector şi ecran, editarea broşurilor ,,O cale deschisă spre incluziunea şcolară ’’ , excursii pentru beneficiari, întîlniri, mese rotunde, cu cadrele didactice de la instituţiile de învăţămînt, voluntari, părinţi şi alte activităţi artistice.
4. Octombrie 2014 – aprilie 2015
Proiectul ,,Servicii de calitate în desfășurarea terapiilor ocupaționale pentru copii aflați în dificultate’’ finanţat de PCDLI/PNUD UNDP Moldova în valoare de 74839,00 lei.
Scopul Proiectului : Crearea condiţiilor pentru 94 copii cu vîrstă preşcolară şi şcolară primară, a celor 35 copii cu dizabilităţi fizice şi mentale care se află în dificultaţi de învăţare şi a celor 15 tineri cu dizabilităţi cu vîrsta de la 16 ani din comuna Sărata Galbenă, care vor avea un suport în pregătirea profesională la orele de croitorie , cizmărie.
Pînă în prezent, prin intermediul realizării acestor proiecte Asociaţia a obţinut finanţări în valoare de 514 839 lei.